Jolanda van der Burg - coach

Wie ben ik

Ik ben Jolanda van der Burg. Als klein meisje wist ik al dat ik zelf kinderen wilde. Ik speelde al moedertje met mijn kleine broertje en speelde de juf met mijn poppen alsof het kinderen waren. Later werd ik de oppas voor de buurtkinderen.

Na mijn HBO opleiding Sociale Pedagogische Hulpverlening ben ik gaan werken met kinderen met een verstandelijke beperking. Toen mijn eigen kinderen kwamen ben ik een tijd gestopt met werken en heb ik met heel veel liefde, aandacht en toewijding hun geholpen op weg naar volwassenheid.  Ik heb met veel plezier mijn steentje bij gedragen aan verschillende activiteiten binnen de school en ben tot op de dag van vandaag gastouder. Daarnaast heb ik vrijwilligers werk gedaan. Nu werk ik alweer een aantal jaren op een peuterschool voor kinderen met een taalachterstand.

Door mijn eigen ervaringen weet ik als geen ander hoe gecompliceerd het leven soms kan zijn. Vaak zat ik vast in een bepaald denkpatroon of was ik onbewust geconditioneerd door anderen, waardoor ik het gevoel had in een vicieuze cirkel te zitten. Met behulp van een coach ben ik daaruit komen en heb ik een heel ander zicht op het leven gekregen en ben ik me bewust geworden van mijn denkpatronen. Door te zien waardoor bepaalde situaties in mijn leven zijn gebeurt, kan het verleden en de gebeurtenissen een plek krijgen. Door familieopstellingen ben ik weer op de juiste plek komen te staan en mag iedereen weer gezien worden. Het leven kan weer stromen. Ik ben in gaan zien wat mijn lessen zijn en begrijp wat ik anders had en mag gaan doen. Hierdoor weet ik nu dat ikzelf de leider ben over mijn leven. En dat alles begint met zelf liefde. Ik kan weer stralen en ik wil met al mijn ervaringen en levenslessen ouders en kinderen ook die inzichten geven waardoor hun leven ook weer stralend is en de hobbels die ze tegenkomen op hun levenspad zelf of soms met hulp weten te nemen.  De verandering die je zoekt, zit in jezelf is niet voor niks mijn slogan.

Die inzichten en de groei van mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik gekregen door 2 NLP (neuro linguïstisch programmeren) opleidingen te hebben gevolgd. Een zeer leerzame ervaring voor mezelf, maar ook toepasbaar bij het coachen. Mijn hart gaat gloeien als ik met kinderen werk, vandaar dat ik de opleiding de magie van de kindercoach daarna ben gaan volgen. Ik wil het verschil maken voor een kind en zijn ouders. Na een leerzame, inspirerende studieperiode ben ik mijn eigen praktijk gestart met als missie om zoveel mogelijk kinderen stralend zichzelf te laten zijn en daar hebben ze niet alleen zichzelf maar ook hun ouders bij nodig. Als het bij de ouders niet goed zit, kan het leven en de liefde niet doorstromen naar het kind. 

Als coach wil ik graag kinderen begeleiden in een voor hun moeilijke, lastige, verdrietige periode in hun leven. Elk kind is uniek, kent zijn eigen kwaliteiten en oplossingen. Het is een ontdekkingsreis waarin het kind zelf in staat is om zijn doel te bereiken.

Ik werk vanuit liefde, aandacht en compassie. Ik ben open, flexibel, empathisch,  nieuwsgierig, verantwoordelijk, praktisch, bewust en creatief.

Alle kennis die ik nu in mijn rugzak heb zitten en die ik kan inzetten bij het coachen zijn eigen ervaringen en van de volgende opleidingen:

  • HBO Sociale Pedagogische Hulpverlening
  • Cursus Luisteren naar je peuter
  • Cursus Beter omgaan met pubers
  • NLP Practitioner- en Masteropleiding
  • De opleiding Magie van de kindercoach, basis en vervolg
  • Mindfulness en compassie training
  • Module Creative coaching
  • Module Emotionele coaching
  • Opleiding Individuele opvoedopstelling

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en bij te leren. Ik ga naar inspiratiedagen van kindercoaches en van opvoedopstellingen en ik volg nieuwe cursussen en/of opleidingen om zo mijn kennis uit te breiden. Je bent nooit te oud om te leren!

Sluit Menu