Jolanda van der Burg - coach

Wie ben ik

Mijn naam is Jolanda van der Burg.

Nadat ik begin 2019 klaar was met verschillende opleidingen, NLP, Kindercoach, Familieopstellingen, was ik om eerlijk te zijn, teleurgesteld dat het me nog steeds niet had gebracht waar ik naar op zoek was.  Ik was steeds enthousiast over de opleidingen en hetgeen ik had geleerd, maar diep van binnen wist ik dat ik nog niet had gevonden wat ik zocht. Ik wist ook niet precies wat ik zocht, maar ik wilde af van heel veel gevoelens en gedachten. Ik bleef zoeken naar een vervolg opleiding voor nog meer persoonlijke ontwikkeling en bleef veel boeken lezen over dat onderwerp.

Totdat ik in mei 2019 stuitte op de drie principes van Sydney Banks.

Het voelde alsof ik wakker werd in een nieuw leven, waar onzekerheid, niet goed genoeg zijn en angst me niet meer troffen .

De transformatie was zo ingrijpend dat ik wist dat ik de drie principes wil delen met mensen die het ook willen weten.

Inzicht in de 3 principes heeft mijn leven verandert. Er is aan de buitenkant niets verandert, maar alles is anders.

De 3 principes leggen uit hoe de menselijke ervaring tot stand komt. Als je bereid bent om een 180 graden draai te maken en alles wat je denkt te weten even aan de kant te zetten, dan kunnen er inzichten ontstaan die voor rust, vrijheid en een makkelijk leven zorgen. Deze inzichten gaan vooraf aan alles wat ik tot nu heb geleerd. 

Door mijn eigen ervaringen weet ik hoe gecompliceerd het leven soms lijkt te zijn. Ondanks de opleidingen die ik heb gevolgd en de professionele hulp die ik heb gehad bleef ik vastzitten in bepaalde gedachten. Met het inzicht in de 3 principes ontstond er ruimte, vrijheid en helderheid in mijn hoofd zonder dat ik daar iets voor hoefde te doen. Het is geen methode, positief denken, omdenken of wat dan ook. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht voor persoonlijke ontwikkeling.

Een verhaal over mezelf op de website zetten is lastig, omdat het een verhaal is wat ik op dit moment belangrijk lijk te vinden om te vertellen. Het zegt niets over wie ik werkelijk ben: leven in uitvoering! Misschien houd ik vandaag van rood en kies ik morgen voor groen. Elk moment is anders, voel ik mij anders en komen er andere gedachten op. Ik ben dus nooit dezelfde en al helemaal niet onveranderlijk. Als mens denken we aan het roer van ons eigen leven te staan, maar is dat wel zo?

Iets waar ik altijd blij van wordt en een warm gevoel van krijg in mijn hart zijn kinderen. Jonge kinderen leven in het moment en leren vanuit de motivatie die vanuit zichzelf komt. Ze leren en ontwikkelen van de omgeving en van elkaar en dat is wat we van nature altijd hebben gedaan. Als een kind geboren wordt heeft het dus geen enkele motivatie van buitenaf nodig om te groeien en te ontplooien. Vanuit nieuwsgierigheid en de aangeboren kracht om te leren, leert een kind steeds nieuwe dingen.

Nu ben ik naast ouder- en kindercoach, ambulant begeleider. Ik ondersteun gezinnen die een hulpvraag hebben met betrekking tot hun gehandicapte kind. 

Alle opleidingen die ik heb gedaan voordat ik in aanraking kwam met 3P en de opleiding tot facilitator heb gedaan zijn voor mij niet meer van belang. Mocht je het toch willen weten, dit zijn de opleidingen die ik heb gedaan: 

 • 3P Facilitator
 • HBO Sociale Pedagogische Hulpverlening
 • NLP Practitioner- en Masteropleiding
 • De opleiding Magie van de kindercoach, basis en vervolg
 • Mindfulness en compassie training
 • Module Creative coaching
 • Module Emotionele coaching
 • Module rouw en verlies
 • Opleiding Individuele opvoedopstelling
 • Cursus Luisteren naar je peuter
 • Cursus Beter omgaan met puber
Sluit Menu