Contact met je kind

Ik denk wel eens hoe anders was het geweest voor mij als kind, als mijn moeder een mobiel had gehad. Hoe had ik dan de aandacht van mijn moeder kunnen krijgen? Als we gingen wandelen, ik in de wandelwagen en mijn moeder met haar mobiel in haar handen al append wandelend naar de winkel. Als peuter zag ik van alles om me heen tijdens de wandeling; het hondje wat ons passeerde, de mooie rode klaprozen, de tractor die zoveel lawaai maakte en het andere kindje in de wandelwagen. Ik wees ernaar en mijn moeder zag het ook en vertelde dat de rode bloemen klaprozen heette en dat de boer met de tractor reed en naar de boerderij ging, ik mocht het hondje aaien. Wat een belevenissen onderweg. Ik vond het heerlijk zo al pratend en wijzend de aandacht van mijn moeder te krijgen.

Nu passeer ik een kindje in de wandelwagen met haar moeder erachter lopend met haar aandacht op het beeldscherm van haar mobiel en een meisje in het zitje voor op de fiets, haar vader met een grote koptelefoon op zijn oren. Hoe kan jou kind contact met je maken en de aandacht van je krijgen? Wat beleven jullie onderweg op de fiets of tijdens de wandeling?

Geef een antwoord

Sluit Menu