Jolanda van der Burg - coach

Wie ben ik

Mijn naam is Jolanda van der Burg.

Op dit moment volg ik een opleiding tot 3P facilitator. 3P staat voor 3 principes die uitleggen hoe de menselijke ervaring tot stand komt. Het inzicht over hoe de menselijke ervaring tot stand komt geeft rust, vrijheid en een makkelijk leven. Deze inzichten gaan vooraf aan alles wat ik tot nu heb geleerd. 

De drie principes zoals uitgelegd door Sydney Banks staan in de de VS en de UK ook wel bekend als ‘The Inside Out Understanding’. Het beschrijft het achterliggende mechanisme van het leven in zijn algemeenheid en psychologisch functioneren daarbinnen in het bijzonder. Inzicht in dit systeem biedt ontspanning en helderheid. Zowel in werk als privé.

Dit voor Nederland nieuwe paradigma wordt in de VS en UK al decennia lang met verbluffend succes in gezet in verslavingsklinieken, psychiatrische instellingen, gevangenissen en behandelkamers van psychologen. 

Door mijn eigen ervaringen weet ik hoe gecompliceerd het leven soms lijkt te zijn. Ondanks de opleidingen die ik heb gevolgd en de professionele hulp die ik heb gehad bleef ik vastzitten in bepaalde gedachten. Toen ik de 3 principes ontdekte ontstond er ruimte, vrijheid en helderheid in mijn hoofd zonder dat ik daar iets voor hoefde te doen. Het is geen methode, positief denken, om denken of wat dan ook. De ontdekking van dit paradigma betekende het einde van mijn zoektocht.

De 3P opleiding die ik nu volg geeft mij meer inzicht in de manier waarop de menselijke ervaring van moment tot moment tot stand komt. Hoe groter mijn inzicht in dit mechanisme, hoe meer ik kan handelen vanuit helderheid van geest en vanuit natuurlijk zelfvertrouwen! Het inzicht wil ik graag met je delen.

In de loop van het jaar zal ik mijn website aanpassen en meer duidelijkheid en helderheid geven over het 3P coachen.

 

Als klein meisje wist ik al dat ik zelf kinderen wilde. Ik speelde al moedertje met mijn kleine broertje en speelde de juf met mijn poppen alsof het kinderen waren. Later werd ik de oppas voor de buurtkinderen.

Na mijn HBO opleiding Sociale Pedagogische Hulpverlening ben ik gaan werken met kinderen met een verstandelijke beperking. Toen mijn eigen kinderen kwamen ben ik een tijd gestopt met werken en heb ik met heel veel liefde, aandacht en toewijding hun geholpen op weg naar volwassenheid.  Ik heb met veel plezier mijn steentje bij gedragen aan verschillende activiteiten binnen de school en ik ben 14 jaar gastouder geweest. Daarnaast heb ik vrijwilligers werk gedaan. De laatste jaren heb ik op een peuterschool voor kinderen met een taalachterstand gewerkt.

Nu ben ik naast ouder- en kindercoach, ambulant begeleider. Ik ondersteun gezinnen die een hulpvraag hebben met betrekking tot hun gehandicapte kind. 

Alle kennis die ik nu in mijn rugzak heb zitten en die ik kan inzetten bij het coachen zijn eigen ervaringen en van de volgende opleidingen:

 • HBO Sociale Pedagogische Hulpverlening
 • Cursus Luisteren naar je peuter
 • Cursus Beter omgaan met pubers
 • NLP Practitioner- en Masteropleiding
 • De opleiding Magie van de kindercoach, basis en vervolg
 • Mindfulness en compassie training
 • Module Creative coaching
 • Module Emotionele coaching
 • Module rouw en verlies
 • Opleiding Individuele opvoedopstelling
 • 3P shiftdag kinderen en jongeren begeleiden
 • 3P facilitator in opleiding

 

Sluit Menu